Pitbull Tuvalet Eğitimi 2. Bölüm

Pitbull Tuvalet Eğitimi 2. Bölüm

tuvalet eğitimi 2. bölümle tekrar sizlerleyim köpekler genel olarak yemek yedikleri, uyudukları yerin yakınlarına asla tuvaletlerini yapmaz zorunlu bir durumda kalmadığı sürece. Köpeğimizin iş güdüsel bu davranışı taktire şayendir bu davranışını eğitim için kullanmanız size ayrı bir avantaj kazandırmaktadır. Köpeğimizin yemek ve uyuma alanın en yakına pedleri azaltarak eğitim sürecini hızlandırmaya ve düzenlemeye başalamış oluruz.

Bunun için her 2 gün veya 3 günde bir ped eksilterek ufak bir boş alan bırakınız. pede tuvaletini yapmaya alışan kööpeğimiz boş alana değilde pedlerin üzerine tuvaletini yapacaktır. bu sayede en son kalan ped yemek ve uyuma alanının en uzak noktasında olmasına dikkat ediniz.

Bu sayede köpeğimizin yanında olamadığımızda veya ilgilenmediğimiz zaman tuvalet rutinine ayak uydurma ve benzeri kazaları pedleri bıraktığımız noktalara tuvalet ihtiyacını karşılayarak  farklı noktalara tuvaletini yapma riskini uzaklaştırmış oluruz.


Köpeğimizin Tuvalet Yapması Gereken Yeri Öğretmek
Beslediğimiz yavru köpeğimizi daha önce hiç dışarıya çıkarmadınız ise yavru köpeğimiz dışarı ilk çıktığında ürkek bir tavır sergilemesi ve tuvaletini dışarıya yapmamak istemesi olası bir durumdur.  Bu şekilde bir olayla karşılaşıldığında pedi köpeğimizin tuvaletini yapacağı uygun bir alana koyun köpeğimizin patilerinin altındaki yumaşak pedi his etmesi ardından tuvaletini yapmak için onu cesaretlendirmiş olursunuz bu şekilde bir dahaki dışarı çıktığında bunu bir kaç kez daha tekrar edince dışarıda tuvaletini yapmaya alışacaktır. 
Yavru köpeğimize tuvaltini yapması gerekn yeri ilk günden öğretmeniz ve onu buna alıştırmanın sizlerin ellerinde olduğunu sakın unutmayın. 

Yorum Gönder