Pitbull Tuvalet Eğitimi 4.Bölüm

Pitbul Tuvalet eğitimi 4.bölüm ile sizlerleyiz, Köpeğimizin tuvalet saatlerini düzenlemek oldukça sizi rahatlatacak bir konudur, ve sağlam bir tuvalet eğitimi oluşturur. Tabi köpeğimizin tuvalet saatini düzenlerken dikkat etmemiz bazı konularda mevcuttur.

Tuvalet Eğitimi için Zaman Çizelgesi Oluşturma

2 veya 2,5 aylık yavru köpeklerimiz yakşalık olarak her 2 saate bir tuvalet ihtiyacı duyabilmektedir, dolayısı ilede 2 saate bir tuvalete çıkarılması gerekmektedir.

Köpeklerimiz büyüdükçe ırkların boylarına bağlı olarak daha uzun süreçler boyunca tuvaletini tutmalarını öğreneceklerdir. orta boy cins köpeklerimiz ise yavru köpeklere nazaran kaç aylık ise o kadar zaman süreci içerisinde tuvalet ihtiyacı duyacaktır. Diyelim ki yavru 3 aylık o zaman zaman dilimi olarak 3 saat anlamına gelir ay büyüdükçe zaman diliminde farklılaşacaktır. ama ufak cins teki köpeklerimizin tuvalet süreleri oldukça kısadır.


  • Aktivitelerini Düzenleyin
Köpeğinizin ırkının ve yaşının yanı sıra yaptığı aktivitelerde tuvalet planlamasında önemlidir.
8-10 haftalık bir yavru için 2 saatlik rutine ek olarak, köpeğiniz uykudan her uyandığında, yemek yedikten ve su içtikten 10-20 dakika sonra, oyun oynadıktan sonra tuvalete çıkma ihtiyacı duyar.
  • Vücut Dilini Gözlemleyin 
Köpeğiniz yerleri koklayarak, vücut diliyle  size tuvalet yapacak yer aradığı mesajını verdiğinde köpeğinizi hemen tuvalete çıkarınız.
Yavru köpekler gece maksimum 7-8 saat boyunca, tuvalet ihtiyacı duymadan uyuyabilirler. Ancak sabah kalkar kalkmaz ilk işiniz onu tuvalete çıkarmak ve su vermek olmalıdır.
Victoria Stillwell’in “Train Your Dog Positively” kitabında verdiği tuvalet planı, 8-10 haftalık yavru bir köpek için ideal. Bu örneği kendi programınızı yaratmakta temel olarak kullanmak isterseniz.

Yorum Gönder